#272: I-Media-Cities – Historiske byfilm og digital innovation

Partner Cities i den digitale forskningsinfrastruktur 'I-Media-Cities'. Illustration: http://imediacities.eu/
21.09.2018. Tænk hvis man kunne tilgå alle europæiske filmarkivers digitale samlinger på en fælles webplatform. Og hvis platformen tilbød digitale analyseredskaber, så man med et tryk på en knap kunne få svar på næsten ethvert kvantitativt spørgsmål, som filmforskerhjertet kan begære.

Kosmorama #272

De første sten til den digitale filmforsknings fagre nye verden er lagt. Sammen med ni andre filmarkiver, seks forskningsinstitutioner, to teknologipartnere og en forretningsudvikler deltager DFI i det EU-finansierede projekt I-Media-Cities – en fælles webportal med historiske film fra ni europæiske byer og tilhørende digitale analyseredskaber.

Dette Kosmorama handler om projektet, om byer, film og digitale analyseredskaber.


Christian Gosvig Olesen tester sitet og sætter I-Media-Cities i perspektiv i forhold til tidligere EU-projekter med filmarven som omdrejningspunkt i:

Stockholm er en af de byer, der leverer film til I-Media-Cities. Herfra skriver Ingrid Stigsdotter og Maaret Koskinen om det svenske bidrags muligheder og begrænsninger:

Dokumentarfilmen 'En by ved navn København' fra 1960 er dansk filmhistories eneste Oscar-nominerede byfilm. I kølvandet på nomineringen fik instruktør Jørgen Roos pludselig ordrebogen fuld. C. Claire Thomson har fulgt Roos’ filmiske fodspor rundt i to byer mere:

God fornøjelse med læsningen, og glem ikke, at Kosmorama før har taget livtag med byer og film:

 

 

Subscribe to our newsletter and stay updated: