#254: Theodor Christensen II

Theodor bag kameraet på sin sidste film Hvad er der i vejen med mor og far? - om forholdet mellem børn og deres forældre. Lavet til Danmarks Radios Focus-serie, sendt 22/4 1965. Billedet er beskåret.
01.05 2014. Kosmorama #254 præsenterer seks nye artikler om Theodor Christensen og udgiver samtidig Christensens egne artikler fra de tidligere trykte udgaver af Kosmorama.

Så er vi klar med et nyt nummer af Kosmorama, som er dedikeret Theodor Christensen i anledning af 100-året for hans fødsel. Hvor vi i forrige nummer primært gav ordet til fødselaren selv, består denne udgivelse af seks artikler, skrevet af filmbranchens praktikere, som reflekterer over deres personlige forhold til Theodor Christensen og hans film:

Desuden udgiver vi Theodor Christensens egne artikler i Kosmorama - fra nummer 2 (1954) til en posthum udgivelse i nummer 84 (1968). Dette bagkatalog indholder filmpolitiske og -teoretiske indlæg, som fx "Bemærkninger om begrebet filmisk" fra 1961 samt Christensens faste klumme i Kosmorama "Det søgende øje":

Velkommen til Kosmorama #254 og god fornøjelse med læsningen! 

Subscribe to our newsletter and stay updated: