Kosmorama lægger 65 års udgivelser online

I Kosmoramas bagkatalog, der nu er frit tilgængeligt, kan du blandt i alt 3.815 artikler læse om Tarantino. Foto: 'Reservoir Dogs' (Quentin Tarantino, US, 1991).
28.08.2019. Kosmorama lægger 212 numre, som indeholder 3368 artikler til vores digitale bagkatalog.

Stort, stort nummer

Så er der gammelt nyt fra Danmarks ældste og mest stædigt insisterende uaktuelle filmtidsskrift. Og det i et omfang, vi aldrig kommer til at trumfe igen. For i dag lægger vi i 212 numre, som indeholder 3368 artikler til vores digitale bagkatalog.

Dermed er hele Kosmorama, fra første nummer, som udkom i oktober 1954, til dags dato online, gratis, søgbart og lige til at hente ned som pdf.

Din guide til Kosmorama Arkiv

En så monumental bunke tekst kan kræve en håndsrækning at få det optimale ud af, selv når det er søgbart. Derfor vil vi fremover udsende nyhedsbreve, hvor vi udpeger interessante veje gennem bagkataloget.

Tarantino i Kosmorama

Og hvorfor ikke lægge ud med at bryde vores eget princip om at være evigt uaktuelle ved at pege på tre artikler om højest aktuelle Quentin Tarantino i forbindelse med premieren på hans film Once Upon a Time... in Hollywood:

Læs hvordan Tarantinos skelsættende klassiker, Pulp Fiction (1994) blev modtaget i Kosmorama i 1994:

I 2001 tegnede Iben Thorving Laursen et portræt af Quentin Tarantino, læs det her: 

Kosmorama anmeldte også Tarantinos debutfilm Reservoir Dogs (1992). Hvad Maren Pust mente om filmen dengang, finder du her:

 

Rigtig god fornøjelse med Kosmorama, som vi nu uden at rødme godt tør kalde en filmhistorisk vidensbank i absolut sværvægtsklasse.

Fakta

Kosmorama udkom første gang den 1. oktober 1954.

Samtlige 239 trykte tidsskriftnumre, fra 1954-2011, i alt 3815 lange og korte artikler er nu tilgængelige i Kosmoramas Arkiv.

Alt dette kan frit læses online samt downloades som PDF eller til print.
 

Subscribe to our newsletter and stay updated: