#261: Slaget om 1864

1864 (Ole Bornedal, DK, 2014. Stillfotograf Per Arnesen).
17.11.2015. Nu sætter Kosmorama #261 to fede streger under den største pressestorm, nogen dansk filmproduktion eller tv-serie nogensinde har udløst.

Tsunamihøje bølger rejste sig i kølvandet på den til dato dyreste produktion i skandinavisk film- og tv-historie. Og pressestormen rasede, så ingen i Danmark - publikum, anmeldere, kommentatorer eller politikere - kunne se selve serien uden at være påvirket af diskussionen om, hvorvidt VK-regeringens 100 millioner skattekroner til projektet blev anvendt forsvarligt, eller om Ole Bornedal politiserede og forvanskede danmarkshistorien?

Kosmorama har fundet en neutral opmand til at rede trådene ud, en forsker med solid filmvidenskabelig ekspertise, som har været velsignet med ukendskab til den danske diskussion om 1864. I Kosmoramas første long read tager den svenske filmprofessor Erik Hedling fra Lunds Universitet bestik af balladen om 1864 og serien selv.

Nogle emner er så store, at en grundig analyse af dem ikke lader sig gøre i almindelig artikellængde. Glæd dig til adskillige timers fordybelse i dette studie af 1864. Vi arbejder på ind imellem at udkomme i dette format fremover, når lejligheden, emnet og skribenten passer.

Kosmorama ønsker dig god fornøjelse med denne første long read.


Subscribe to our newsletter and stay updated: