Kosmorama #266 – Nye artikler

27 januar 2017 / Kosmorama
27.01.2017. Overblik og eksistentiel indsigt er på menuen i denne udgave af Kosmorama. Og hvem kan ikke bruge begge dele ved indgangen til 2017?
CarnalKnowledge770x380
Candice Bergen og Jack Nicholson i Kødets lyst / Carnal knowledge (Mike Nichols, US, 1971).

To nye artikler i Kosmorama #266 giver et indblik i New Hollywood eksistentialisme og en oversigt over danske historiske dramaer på film og TV.

Eksistentielle spor i Hal Ashley og Mike Nichols film

Den eksistentielle, eller måske rettere ’eksistentialistiske’, indsigt sørger Andreas Halskov for med sin artikel om Hal Ashley og Mike Nichols’ New Hollywood-film. Her kan man læse om, hvordan tre af New Hollywoods ypperste film, Harold & Maude, Kødets lyst og Fagre voksne verden trækker på tankegods fra Kierkegaard, Camus og Sartre i både form og indhold:

Oversigt over danske historiske dramatiseringer på film og TV

2017 er året, hvor Kulturstyrelsen lancerer historieformidlingsinitiativet ’Historier om Danmark’ i samarbejde med Nationalmuseet og DR. Vi iler med at bringe et overblik over, hvilke historiske perioder danske film- og TV-produktioner trækker veksler på. Og håber, at Bue Kindtler-Nielsens registrant kan være til glæde og gavn for enhver, der gerne vil vide, hvor mange gange og under hvilke titler, vikingetiden – eksempelvis – har fundet vej til skærme og lærreder som levende billeder:

Fejos' filmekspedition til Madagaskar og Seychellerne - på engelsk

Som en lille bonus til vores udenlandske læsere genudgiver vi Jesper Andersens artikel om Paul Fejos’ filmekspeditioner i engelsk oversættelse. Det er Wenner-Gren Foundation i New York, som Fejos i sin tid var forskningsdirektør for, der har bekostet oversættelsen. Vi takker:

 

God fornøjelse med læsningen.

Kosmorama
Box270nyt